První labská ferrata je na světě?

4 Zář


Na Tyršově věži v Labském údolí se objevilo desítky metrů dlouhé ocelové lano. Že by vznikla první oficiální ferrata v Labském údolí?


Z dálky vidíte náznak ocelové „ferraty“.


Z blízka se objeví cosi zvláštního – ocelové lano a 2 dráty, takže o ferratu se asi skutečně nejedná.


Bíle fleky od magnézia vadí, ale tato zhůvěřilost zelené lobby nevadí.


Od pověřenějších osob zjišťujeme, že se jedná o monitoring firmy AZ SANACE – povoleno správou CHKO. Skončí Tyršovky podobně jako okolí Kazataleny?

Hnus velebnosti, hnus. EC redakce momentálně zjišťuje více podrobností – jestli zjistíme, budeme Vás informovat.

Poinformujeme ale i z komereční sféry, když horolezci jsou tak zruční výškoví pracovníci. Na trhu se objevevila zbrusu nová aku flexa Makita za prima cenu – viz zde. Dá se ale i vypůjčit za menší peníz.

13 odpovědí na “První labská ferrata je na světě?

  1. Ahoj Miki!
    Tak vidím, že jsi zase hraješ na hrdinského redaktora no dobrá.
    – žádná feráta(umíš to dobře dramatizovat)ale měření od AZ Sanací předem oznámený na CHKO LP.
    – možná by neškodilo nejdříve zjistit info třeba ode mně a pak se pustit do svých úvah a zavěrů.
    No nic potřebuješ zvýšit návštěvnost svýho webu, tak do toho zachránče Labského údolí.Já zapoměl ty jsi domorodec z Labáku!

  2. Ještě tě chci Miki poprosit, jestli by jsi neoslovil správce Sloupu a Svojkova, aby ti poskytli fotky ze Střelnice a tvých prvovýstupů a dal je na EC,aby to bylo spravedlivý, když už jsi takový bojovník.Jen ještě dodám na Levém břehu provádí sanace jiná firma a né AZ sanace.Něco o tom vím jednám s níma a díky jednání jsme nepřišli ani o jednu cestu a když se měla bourat Žlebská jehla, tak nám vyšli vctříc a věž se bourat nebude, ale podezdí se byl jsi někdy po sanacích na Kazatelně? Na to, že jsme jen lezci, tak sanační firma naše poznatky a návrhy bere na vědomí, což by vůbec nemuseli dělat.

  3. Zdar Jeníku, nemusíš se rozčilovat – do žádných závěrů se nepouštím a na Kazatelně i v okolí jsem byl (jen letos několikrát). Na Střelnici prváče nemám, můžu podobně apelovat na fotky od tebe z Toreadora. Ocelové lano vypadá ale opravdu z dálky jako ferrata, nelíbí se mi to (subjektivní názor, někomu se to líbit může). Zde jen fotky, které přišly od Ríši do redakční pošty. Nevidím důvod, proč bych fotky s ocelovým lanem nezveřejnil – cenzurovat to rozhodně nebudu. Informaci o „AZ SANACE – povoleno správou CHKO“ dostal kamarád od správce pravého břehu Labe. Nic víc, nic míň – dále k tomu nemám co říct (v úterý odpoledne půjdu kolem Kosti do skal, jestli chceš dát řeč).

  4. Zdar Miki!
    Nikomu se nelibí to co je těd na Tyršovkách, ale sanace v Labském údolí nikdo z nás nezastaví jen prostě můsíme jednat, aby jsme nepřišli zbytečně o cesty a co nejméně sanace zasáhli do lezení v Labském údolí a věřmi děláme s Pavoukem co se dá a věnujeme tomu dost času.O cenzůře prosím tě nemluv nikdo jí o tebe nechce, ale zjistit jsi pořádně informace a pak něco napsat je docela dobré ty jsi napsal svůj názor a já zase svůj. Těd se rozproudí diskuze, aby se mi lépe jednalo, až dopravdy půjde o sanace skal v Labském údolí.

  5. Ono se to hýbe. To, co se dnes nazývá „přepadlý blok“ je zhruba polovina původní Jižní Tyršovky, která se koncem sedmdesátých let tak nějak sama překlopila na věž severní. Nedivím se, že se tam cosi monitoruje, ale divím se, že se tam v době pokročilé elektroniky tahají nějaké blbé dráty.

  6. Beal s dvojcatama JOKER jde na trh proti ferrata setum. Ma totiz jako jedinej test na pad pres plastovou svorku (svorky se take hojne pouzivaji pri honitbe ne CzekTecich a jsou certifikovany URNOU). Prosim vas, priste si ty lana noste domu, at muzou na feratu dalsi turisti…a hlavně chlapci, buďte svorni.

  7. Ahoj Jeníku,
    tvá reakce mě velice překvapila a mám k tomu několik připomínek.
    1. Fotky jsem poslal Mikimu já, domorodec z Labáku, protože mi ty dráty vadí.
    2. Předseda VK je funkce veřejná a z toho důvodu musí očekávat i případnou kritiku své práce od veřejnosti.
    3. Tento článek by nikdy nevznikl, kdybys o této akci předem informoval nás, jako veřejnost, třeba na EC serveru, který sám využíváš jako informační nástěnky labské VK.
    4. Vzhledem k tomu, že jsem kdysi měřil pohyby skal v Labáku tak vím, že se hýbou skoro všechny masivy. Nejhorší byla lomová stěna u Severní terasy, ale Tyršovky byly v normě. Otázka zní, proč zrovna Tyršovky? Kolik dalších masivů osadí AZ sanace kabely? Kdo to povolil a proč?
    Ríša

  8. Ahoj Ríšo!
    Je komické, že jsi dopisujeme po EC, když se tak dlouho známe a máme na sebe tel.maily nebo dobře víš, kde každý víkend se nacházím no nic, tak ti odpovím.Věděl jsi velice dobře, že s Pavoukem zjištujeme hned , jak se kabely objevili na Tyršovce jinak bys ty fotky ani neměl.Ihned jsme oslovili sanační firmu co dělá sanace na Levém břehu, aby nám zjistila, kdo dělá měřění na Pravém břehu a pak jsme oslovili CHKO LP, kde měli nahlášení měřění skalních objektů a dále jsem se hned dohodl s Rampou, až budeme mít všechny informace, tak dáme informace na EC, už nám chybělo jen zjistit, dokdy to tam bude a co je plánu dál.Ale prostě všechno má svůj uřednický čas, něž dostaneš všechny potřebné informace.Co se má měřit a proč to neovlivníme, tak naivní nejsem já se snažím jednáním sanační firmou dostat, alespon do pozice,abychom mohli zachránit co se dá pro lezení v Labském údolí, tak jak se to povedlo na Levém břehu.Sice to trvá, ale ten čas stojí a není čas neuplné informace, tak to vidím, alespon já.Těd, každý víkend budu ve Žlebu a rád tě uvidím a zodpovím všechny tvé dotazy ohledně mé veřejné funkce předsedy OVK Labské pískovce, což vlastně pořád dělám a věnuju tomu dost času.

  9. Kdybys toto napsal rovnou Mikimu místo toho hloupého osočování, tak jsem sem nemusel nic psát..

  10. Tak jsem se prosekal uřednickým postupem k vedoucímu pracovníku odpovědným měřením na věži Tyršovky, který bohužel je momentálně na dovolený do konce týdne, takže budu jednat s ním příští týden po jednání poskytnu lezecké veřejnosti všechny informace, které jsem získal od té doby co jse objevil kabel na Tyršovce.Samozřejmě bez reklamy Makita.

  11. Dnes jsem mluvil telefonicky ing.J.Šímou z firmy AZ CONSULT, kteří mají nastarosti měření na věži Tyršovka a sanační projekty na Pravém břehu dohodli jsme se na setkání 23.9., kde snad vyjednám spolůpráci, jako na Levém břehu s firmou SG – GEOPROJEKT po setkání budu informovat lezeckou veřejnost.

Komentáře nejsou povoleny.